Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Muur 636, gebouw den held Rotterdam

Een muurschildering door André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

Muur 636
Het idee voor MUUR 636 is in de loop van de jaren ontstaan. Elke keer als André zijn haar liet knippen bij de aanpalende kapper in de Gouvernestraat kwam het gesprek op dé muur, daar moest iets mee. Vele rebelse plannen passeerden de revue, maar toen gebouw ‘Den Held’ een nieuwe eigenaar kreeg was één telefoontje genoeg om Egbert, van 2d Vastgoed Binnenweg ervan te overtuigen dat deze muur uitermate geschikt is voor een muurschildering.

Het plan
Rotterdam is hét vertrekpunt van de Artist In The World serie. Het idee voor deze reis ontstond tijdens een Artist in Residence in Kunst & Complex. De allereerste foto werd gemaakt op 8 mei 2008 in het atelier van Stephan Gross, de rest is history. Omdat André dit jaar 10 jaar onderweg is wil hij als een ode aan de stad Rotterdam, de stad waar het allemaal begon, alle namen van kunstenaars en anderen die hij op de rug gefotografeerd heeft, om precies te zijn: 636, weergeven in zijn onmiskenbaar idioom op deze centraal gelegen muur van 105 m2 oftewel 7 x 14 meter.

Gebouw DEN HELD 
MUUR 636 zal gerealiseerd worden op de achtergevel van gebouw Den Held. Een uniek gebouw uit 1929 aan de Nieuwe Binnenweg 75 te Rotterdam. Het gebouw is in 1929 gerealiseerd door de firma Held’s Autohandel van de familie Den Held.

http://www.vanderheijdengroep.nl

Locatie

Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Van der Heijden Groep | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud