Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Stichting Plons

Watersport voor zeilers met een beperking

WWW.PLONS.NL

In Rotterdam hebben we veel met water. Dat geldt voor alle Rotterdammers, dus ook voor mensen met een beperking. Speciaal voor hen is er sinds 2004 de stichting Plons. Lekker watersporten onder begeleiding van vrijwilligers. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Activiteiten en plannen
Stichting Plons beschikt over een aantal stabiele zeilboten. Daarin kunnen behalve een instructeur maximaal vier Plonzers meevaren. Elk van onze circa vijftien instructeurs maakt tussen mei en september twee of drie keer een tocht met een groep. Meestal ’s zondags op de Kralingse Plas. We zijn van plan de activiteiten op termijn uit te breiden, onder meer met kanoën, roeien, surfen en waterskiën. Dat vraagt uiteraard extra budget.

De deelnemers en hun instructeurs
Deelnemers zijn mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf 16 jaar. Ze kunnen ook in groepsverband inschrijven. Denk aan leerlingen van speciale scholen of bewoners van bijzondere woonvormen. De instructeurs zijn volwassen vrijwilligers met ruime ervaring in de zeilsport en affectie met deze groep mensen. We informeren ze vooraf over de belevingswereld van de deelnemers en over praktische zaken.

Plezier en gevoel van eigenwaarde
Samen plezier maken op het water staat voorop. We stimuleren verstandelijk gehandicapten tegelijk om hun mogelijkheden te ontdekken. De één geeft het vasthouden van een helmstok of een lijn al het gevoel een aardige kapitein te zijn. Met de ander kunnen we een stapje verder gaan. In beide gevallen vergroten de deelnemers hun gevoel van eigenwaarde. Dat kun je zien en horen!

Samenwerking met derden
Stichting Plons werkt onder meer samen met:

• Sport en Recreatie, afdeling Aangepast Sporten
• Water Sport Vereniging Rotterdam

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Van der Heijden Groep | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud