Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

VDH Vastgoed krijgt Landhuis “De Husinge” in beheer

Het landhuis gelegen aan de Utrechtseweg in Hilversum is gebouwd in 1910, naar een ontwerp van de Amsterdamse architect H.A.J.

Baanders en in opdracht van de heer R.W.J.C. van de Wal Bake. In 1928 is er een veranda tegen het huis aangebouwd en in 2012 is er aan de achterzijde een uitbreiding gerealiseerd in dezelfde bouwstijl. Het huis is gebouwd in een voor de bouwtijd karakteristieke Overgangsstijl en maakt deel uit van een lange reeks van villa’s en landhuizen aan de Utrechtseweg. 

Het huis staat met twee bouwlagen onder een samengesteld, deels afgeknot schilddak. De gevels zijn opgetrokken in schone baksteen. Ze zijn voorzien van recht gesloten gevelopeningen met roedenverdeling in de bovenramen en worden verlevendigd door decoratief metselwerk met gele en zwarte baksteen. De asymmetrische voorgevel is op de begane grond voorzien van twee ondiepe erkers met schuine zijden en openslaande deuren in het midden. De bovenkanten van de erkers zijn met elkaar verbonden door een brede cordonlijst van decoratief metselwerk, dat doorgetrokken is over de overige gevels. De bovenrand van de gevel is eveneens versierd met decoratief metselwerk, dat doorloopt over de andere gevels. De linker zijgevel is onder meer voorzien van een deels uitpandig en deels open ingangsportaal met rechtgesloten openingen aan de zijkanten en een rondboogopening in het midden. De natuurstenen hoekkolommen staan op gemetselde muurtjes. De rechter zijgevel bevat diverse deuren en vensters en een zonnewijzer met een natuurstenen ’wijzerplaat’.

Het landhuis is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, de architectuurhistorische en de ensemblewaarde, alsmede vanwege de gaafheid.

Het Landhuis is gelegen aan een bijzonder fraaie laan, op zeer korte afstand van het centrum, snelweg en ov. Het Park Laapersveld en hotel Lapershoek zijn op loopafstand gelegen.

Het Landhuis heeft een metrage van ca 940 m2 en is in zijn geheel verhuurd aan Stichting het Robertshuis.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Van der Heijden Groep | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud