Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

VMBO bouwt sloep als leerproject

VMBO-techniek van het Minkema College te Woerden

Door leerlingen van de opleiding VMBO-techniek van het Minkema College te Woerden, wordt op dit moment een stalen sloep van het type Billy 500 gebouwd (lengte 5 mtr). De boot is door ontwerpbureau Boot Design te Utrecht ontworpen en de verschillende plasma-gesneden staalplaten en afwerkprofielen zijn als bouwpakket aan de school geleverd.

Alle techniek afdelingen dragen hun steentje bij
Het casco wordt opgezet door de afdeling metaal, de voertuigafdeling voorziet de boot van een motor en besturing. En ook aan het milieu is gedacht: de afdeling elektro gaat de boot voorzien van een zon- en wind energiesysteem om onder andere de accu en de accessoires van de benodigde stroom te voorzien. De afdeling bouw zal voor de vlonder, banken en roeispanen zorgen en leerlingen van de afdeling schilderen gaan de boot voorzien van een goede roestbeschermingslaag en uiteraard een mooi kleurtje. De streefdatum waarop de boot klaar moet zijn is maart 2011.

Over Minkema college: Na de Burton volgt nu een boot
Zoals wellicht bekend is hebben wij afgelopen jaar de Burton gebouwd. Dit project heeft zoveel positieve reacties opgeroepen, zowel in als buiten de school, dat het de sectie techniek en Nederlands tot nadenken heeft gestemd. Hoe nu verder? Er ligt inmiddels een nieuw bouwproject klaar. Het is wederom gelukt om voor de financiering van dit nieuwe project een sponsor te vinden, namelijk Uijtewaal Bouw, Van der Heijden Groep en HeijWaal Bouw | Projectontwikkeling | Installaties. Het volgende project is dus, na de Burton, een boot bouwen met de hele technieksectie. (Vorig jaar waren voertuigentechniek en metaaltechniek vanuit het beroepsgerichte vak betrokken).

Sollicitatieprocedure
Ook voor dit project zullen de leerlingen, onder de bezielende leiding van de sectie Nederlands bovenbouw, worden voorbereid op de sollicitatieprocedure die uiteraard voor de bouw van de boot zal plaatsvinden. De leerling moet echt solliciteren en zal een sollicitatiecommissie moeten overtuigen van zijn/haar motivatie. Waarom is dit project voor de leerling de ultieme uitdaging? Wat kan een leerling bijdragen etc. Ook zullen de betrokken leerlingen in de praktijk moeten gaan vergaderen (SE onderdeel bij Nederlands) over de voortgang, taakverdeling, tijdsplanning etc. Echt vakoverstijgend dus.

Geleverd als bouwpakket gebouwd door alle Minkema afdelingen
Het wordt een boot van staal, geleverd als bouwpakket (5 meter lengte). De boot wordt door de metaalafdeling gemonteerd (lassen e.d.), de voertuigafdeling voorziet de boot van een motor en besturing. Ook aan het milieu is gedacht. De afdeling elektro gaat de boot voorzien van een zon- en wind energiesysteem om onder andere de accu en accessoires van de benodigde stroom te voorzien. De afdeling bouw zal voor de vlonder, banken en roeispanen zorgen en leerlingen van de afdeling schilderen gaan de boot voorzien van een goede roestbeschermingslaag en uiteraard een mooi kleurtje. De streefdatum waarop de boot klaar moet zijn is uiterlijk maart 2011. Voor informatie kan men terecht bij de docenten van de sectie techniek en Nederlands.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Van der Heijden Groep | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud