Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Wide weeshuis India

Stichting support WIDE Childrens Home

Het is onze wens om in 2009 huisvesting te realiseren voor het WIDE Kindertehuis in Tiruvannamalai te India.

WIDE staat voor Women’s Initiative voor Ontwikkeling en Onderwijs. Het Kindertehuis is daar onderdeel van. Kumari en Xavier runnen een gezin, dat 30 kinderen heeft opgenomen en ze dreigen hun huurhuis uitgezet te worden. Zover willen wij het niet laten komen. Elk kind heeft liefde en aandacht nodig en dat is ook waar het WIDE Children’s Home voor staat .... ”Want ieder kind verdient een gezin”.

Een goed kindertehuis moet een veilig thuis zijn, datt zoveel mogelijk randvoorwaarden in zich heeft om de dagelijkse leefomstandigheden van de bewoners maximaal te bevorderen of mogelijk te maken. Het moet de warmte en geborgenheid van een gezin bieden. Voor het kindertehuis zijn enkele uitgangspunten geformuleerd met de volgende kernbegrippen voor ogen: Veiligheid, Geborgenheid, Architectuur, Hygiëne, Techniek, Agogiek, Milieu, Economie, Overzicht, Rust, Regelmaat, Reinheid, Speelruimte, Privémomenten.

Het WIDE Children’s Home is te vinden in Tiruvannamalai, een plaatsje in de deelstaat Tamil Nadu (Zuid India), 190 kilometer ten zuidwesten van Chennai, rondom een landelijk bekend Shiva-tempelcomplex.

Het stadje met ongeveer 130.000 inwoners ligt op 200 meter boven zeeniveau en op 12 graden Noorderbreedte. De zon staat hier dus tweemaal per jaar loodrecht aan de hemel. Het kent een droog en heet klimaat.

Elke volle maan zijn er festiviteiten waarbij de gelovigen een ronde om de berg maken. Tiruvannamalai wordt gezien als het huis van Annamalayaar of Arunachaleswarar (dat is de godheid Shiva aanbeden als Shiva Lingam) en Unnamulaiyaal (Apitakuchambaal - Parvati) en is één van de grootste tempels in India. Er heerst een sfeer van diepe mystiek rond de tempel. De eerste bouwwerken van deze tempel dateren ver terug in de tijd, maar er is in de afgelopen duizend jaar ook nog veel bijgebouwd.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Van der Heijden Groep | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud